divendres, 30 de desembre del 2011

Mitjans de comunicació i TIC

Acte sobre les TIC i els mitjans de comunicació, celebrat a Barcelona el dia 29 de gener de 2009 i organitzat pel CTecno.Primera part de la intervenció d'Antoni Esteve, President del Grup Lavinia.



A partir d'aquests tres videos, arribo a la conclusió que no existeix un AVUI sense les TIC ni els mitjans de comunicació (massmedia).
Jo mateixa em considero adicta a aquests dos conceptes, ja que no hi ha res que no pugui fer sense ells durant la meva rutina diària. I es que la seva incisió dins les nostres vides ha estat en un tres i no res i s'ha convertit en realment indispensable.
Cada dia s'actualitza el món, i sorgeixen noves aplicacions i aspectes que canviarem indirectament, però que ens arribaran de manera directa als nostres ulls. Nosaltres no som qui produïm aquesta tecnologia, però en som els principals partícips d'ella.
Per tant, em reafirmo, l'actualitat no seria actualitat sense els mitjans de comunicació.

En quant a ensenyar utilitzant aquests mètodes, val a dir que en aquesta asignatura se'ns ha educat prèviament per a què en un futur utilitzem correctament aquestes eines i transmetem el coneixament als alumnes. Probablement sense aquesta educació, haguéssim incidit en els procés d'aprenentatge de manera no tan útil ni tan eficient.
Al contrari, l'ensenyament que nosaltres hem de propocionar als nostres alumnes ha de ser correcte i rigorós. Hem de fer conscients de la importància del bon ús d'aquestes tecnologies de l'educació, ja que al cap i a la fi, és un instrument per al seu desenvolupament.
Per tant, aquesta insistència s'ha de fer valdre en el nostre discurs vers l'alumnat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada