dijous, 29 d’octubre del 2009

Seminari 28/10

Descripció
El passat dia 28 vam tenir una nova classe de seminari. Primerament, La Maria ens va presentar una notícia educativa de la setmana passada, en aquest cas, feia referència a que el Ministeri d'Educació vol distribuir 250.000 ordinadors en el període de cuatre anys, perquè els alumnes puguin gaudir d'unes aules molt més informatitzades i els professors utilitzin una nova metodologia de treball.
Després, la Laura ens va presentar una altra notícia, en aquest cas, relacionada amb una prova de revàl.lida que es vol implantar per als alumnes de 4rt d'E.S.O, amb la finalitat de facilitar la decisió dels estudis que es realitzaran posteriorment, a mes d'intentar disminuir la taxa de fracàs escolar.
Per últim, la Irene ens va exposar la notícia que ella havia triat, i que estava relacionada amb les "patrulles anti-campana" i la multa que es vol imposar de 3.000€ als pares que no posen fre a aquesta falta de l'alumnat a les classes.

Aquests temes tractats, van tenir el seu consegüent debat, on tots vam participar i vam dir el que pensavem sense arribar a conclusions acordades per tots, ja que tenim punts de vista molt diferents en segons quin tema. No obstant, el fet que la Generalitat vulgui imposar la tecnologia davant dels llibres va ser una qüestió que no vam aprobar, ja que creiem que es molt més important la informació que ens pot aportar un llibre, a més de tenir un cost menys elevat.

Més tard, l'Albert ens va presentar una nova revista d'educació, en aquest cas, amb el nom d'ESCUELA. S'edita en format diari, a Madrid, desde 1941 i té un cost de 4€/exemplar. Es composa per els següents apartats:
- Editorial y artículo de opinión
- España
- Autonomias
- Educared (TIC)
- Legislación
- Cultura
- Contraportada (Entrevista a personajes de interés público)

També, va destacar un article que parlava de l'autoritat que volen donar als professors desde la Comunitat de Madrid, ja que es vol equiparar a la Policia per la manca de respecte que últimament reben els mestres. Molts d'ells són amenaçats pels seus alumnes, i a més, els pares d'aquests alumnes no els dónen la raó a ells, sinó que es decanten per les versions dels seus fills, que quasi bé sempre són errònies o falses.

Per últim, vam dedicar una estona a fer un petit debat sobre els examens de català i castellà a la selectivitat, i la comparació de nivell entre aquestes dues assignatures, degut a la hora extra de castellà que actualment proposa el PP.

Reflexió
Aquesta nova sessió ens ha servit per conèixer més de prop el que ha passat aquests dies i ha sigut publicat a la premsa escrita. Per tant, gràcies a aquesta recopilació d'idees i de notícies, podem seguir més de prop aquesta actualitat educativa que hem de tenir present en el nostre dia a dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada