dimecres, 28 de desembre del 2011

Exposicions grupals (Seguiment de classe VIII)

A banda de la nostra intervenció sobre les TIC i les NEE que he explicat en una entrada anterior, Dilluns 19 de Novembre també van haver-.hi altres exposicions molt interessants.

Començant pel grup 6, format per Sergi Rella, Josep Fonsalba, Encarni Bosch i Esther Aldehuela que van presentar-nos una sèrie d'alternatives per a treballar les TIC amb alumnes nouvinguts.
En quant a la participació dels altres companys, tot va ser una mica estrany ja que només van ser partícips aquells qui es va oferir a ser-ho. L'activitat no estava plantejada per a dur a terme tota la classe. Aquest aspecte, va ser treballat amb una activitat Jclic.
Una altra part de la presentació, aquesta merament teòrica va ser la posada en comú de diverses escoles que ja treballaven aquest aspecte.
A més, han adjuntat un document de recursos tic per a aquest tipus d'alumnat, fet que aprofitarem per utilitzar si algun cop ens trobem en aquesta situació.

El grup 7 format pel Pau Nin, el Pere Mussoll i la Mar Gascó van ser els últims a exposar aquest Dilluns 19. Aquesta exposició, va ser entorn l'Educació 2.0.
Tot va començar per una introducció, pel meu gust una mica llarga. Més tard, i amb l'ús de materials TIC com poden ser els PowerPoints i també un nou recurs Wordle, que permet fer un sondeig mitjançant enquestes. Això va servir per a mesurar l'atenció del que s'estava explicant, ja que les preguntes d'aquesta enquesta van ser entorn la seva presentació. Aquestes explicacions es van fer de forma clara i concisa, i van permetre l'assoliment i la consolidació d'allò exposat.

Ja dimecres dia 21, van tenir lloc les últimes 3 exposicions.
Vam començar a aprendre portuguès gràcies al grup 8 format per la Clara Boix, Òscar Garcia i Àngel Carrillo.
Des del primer moment tota la classe ha estat partícep de l'aprenentatge d'una llengua desconeguda, i mitjançant les ordres i les explicacions que ens han fet hem pogut familiaritzar-nos una mica amb aquesta alternativa al que havíem fet fins ara.
Totes les ordres han estat clares i hem entès el que se'ns proposava.
Aquest grup ha fet ús d'un Jclic i de la lectura d'unes paraules per a memoritzar.
Ens hem dividit en dos grups i cadascun ha hagut de resoldre el que ells havien proporcionat.
Cal dir que la dificultat no era la mateixa, per tant si hagués de posicionarme amb un aprenentatge escolliria el Jclic, ja que en tot moment pots visualitzar el que aprens.
Per tant, ha estat una presentació molt enriquidora i molt motivant, almenys per al meu parer.

El següent grup, el 9,  ha estat el format per la Sara Garcia, la Nuria Maldonado i la Paula Antonell. Elles, ens han presentat els diferents tipus de Blocs i l'úis que se'n fa a les escoles.
En quant a la presentació, ha estat molt esquemàtica. Han utilitzat el recurs del Prezi per a les explicacions i com a suport per a visualitzar.Aquest ha estat una mica feixuc ja que disposava de molta explicació i no era massa clarificador.
La participació dels companys s'ha donat en la part més pràctica, en la que hem hagut de fer ús els recull web que ens han propocionat i classificar així els diferents tipus de blocs que abans ens havien explicat.
No obstant, aquell recull web era massa ampli i no hem pogut acabar la tasca proposada.


Per últim, el grup 10 format per la Regina Beltrán, Tamara Herrera, Estel Gamisans i Helena Prim ens han fet un recull sobre les diferents Metodologies observades en les escoles de pràctiques. 
Durant l’exposició s’ha tingut en compte per damunt de tot la participació del públic, ja que a partir d’aquí s’han pogut dur a terme totes les tasques proposades.
Les instruccions que han fet han estat molt correctes, ja que no s’ha produït cap incidència. Tothom ha estat molt motivat i ha volgut ser partícip d’aquest ensenyament-aprenentatge.
En quant als materials emprats, primerament han proposat 4 activitats del projecte Alexandria, on hem pogut apreciar les diferents metodologies emprades pel professorat a l’hora de transmetre els coneixements als alumnes.
Més tard, a través d’un google docs i amb la col·laboració dels grups de treball (disposats de 2 en 2) hem fet un breu comentari/síntesi del que ha estat l’exposició (Rol del mestre, rol de l’alumne i tipus d’aprenentatge.

Com a conclusió, s’ha posat en comú el recull d’opinions i valoracions elaborat pels grups de treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada